Terug naar overzicht voorstellingen

SOME/WHERE


 

SOME/WHERE is een danstheatervoorstelling in samenwerking met regisseuse Anja Schöne en zangeres Lisa Kézér. De voorstelling is onderdeel van het internationale project ‘My Favourite Place’, geïnitieerd door Theater Im Depot uit Dortmund, Duitsland.

In SOME/WHERE zijn vier vrouwen op zoek naar een nieuw thuis. Ze zijn vreemden – in hun omgeving maar ook in hun eigen leven – gevangen tussen verwachtingen, verleden en realiteit. In hun strijd om SOME/WHERE te arriveren, worden ze rivalen en bondgenoten. Ze delen een intense liefde voor boeken. Boeken die de deur open houden naar het verleden, nieuwe deuren openen voor de toekomst en troost bieden aan het heden.

SOME/WHERE is een utopische plek die als een ‘thuis’ voelt: veilig, geliefd en vertrouwd. Wat vormt een thuis? Is het een plaats op de wereld, de geur uit je moeders keuken, de stem van een geliefde of het delen van idealen?

SOME/WHERE is de plaats waar alle verhalen samenkomen. Een plaats waar je je verhaal kan vertellen en mensen zullen luisteren. SOME/WHERE belicht de beweging in onze samenleving. Iedereen is op zoek naar een favoriete plek SOME/WHERE.

SOME/WHERE is een dansvoorstelling gebaseerd op verhalen van in Nederland wonende vluchtelingen. Hiervoor heeft Dansstorm Oost samengewerkt met Vluchtelingwerk Midden Gelderland en Intercultureel vrouwencentrum Oase in Arnhem. Het aangrijpende thema en de treffende combinatie van dans, zang en theater leiden tot een bijzondere voorstelling.
 

Regie: Anja Schöne
Choreografie: Dansstorm Oost
Dans: Julia Dieckmann, Judith Naber, Marlies Weeting
Zang: Lisa Kézér
Muziek: Freddi Lubitz, Radiohead, Dixie Chicks
Kostuumadvies: Ilse Evers
Lightdesign: Coen Cornelisse, Johan Kézér
Editing/mixing/light: Freddi Lubitz, Johan Kézér