NATUURlijk voor NME Centra

 

 

 Heeft u interesse in NATUURlijk? Klik hier om contact met Dansstorm Oost op te nemen

Bent u op zoek naar een bijzondere manier van natuureducatie? 

 

NATUURlijk is een dansvoorstelling met film en animatie over de Nederlandse natuur. Hierin wordt de problematiek rondom natuurvervuiling, de verandering van het klimaat en het duurzaamheidsvraagstuk bevlogen vormgegeven. De kinderen worden aangesproken op het beleven vanuit het hart, waarbij de liefde voor natuur en de mogelijkheden om als kind bij te dragen aan natuurbehoud centraal staan. 

 

——-

“ Ik vond het een prachtige voorstelling. En dat vonden de kinderen ook. Ik denk dat de kinderen er veel uit
hebben gehaald in hun eigen belevingswereld
.”

Educatief medewerker natuurorganisatie

——-

 “Hoe kun je met dans iets over duurzaamheid uitbeelden? Ik had daar geen beeld bij, maar het ging bijzonder goed. Wat ik een positief punt vind is dat er van te voren materiaal is waarmee je aandacht aan het onderwerp kan besteden. Dit in combinatie met het zien van de voorstelling, zorgt dat het goed bij kinderen binnen komt. Na afloop hadden de kinderen de mogelijkheid om vragen te stellen en daar kwamen veel vragen uit. Ik denk daarom dat de voorstelling wel een goede manier is om het over dit soort onderwerpen te hebben.” 

Regiodirecteur IVN over NATUURlijk

——-

 

 

Educatief materiaal: Het is ook mogelijk om de voorstelling te koppelen aan eigen educatief materiaal en/of aan te sluiten bij bestaande projecten. Daarnaast is er een digitale lesbrief die gebruikt kan worden ter voorbereiding op het onderwerp en de voorstelling.

——-
 

NATUURlijk – informatie over de voorstelling

NATUURlijk neemt je mee op een bijzondere reis door de natuur. Vliegend door het wolkendek, zwemmend onder water en dansend tussen groene bladeren ervaar je hoe het is in de natuur. Maar het landschap verandert. Er komen steeds meer wegen, er komt meer afval, bomen worden gekapt en de zee spoelt over het land. Wat kunnen we doen om de natuur te behouden? Met de hulp van kinderen worden oplossingen gezocht. Zij schrijven hun ideeën op, die door middel van flessenpost in de voorstelling worden verwerkt.

Van bovenaf worden filmbeelden geprojecteerd op een witte dansvloer. De dansers dansen met, tussen en in de natuur. Als publiek zit je om deze dansvloer heen. Van heel dichtbij ervaar je de dynamische dans en verstilde filmbeelden.


——-


Praktische informatie NATUURlijk


De opbouw van NATUURlijk gaat alvolgt:
 

 

Doelgroep: groep 3 t/m 8
Duur voorstelling inclusief nagesprek: 45 minuten
Maximaal aantal voorstellingen per dag (mits dezelfde locatie): 3 voorstellingen
Lesmateriaal: digitale lesbrief met opdrachten ter voorbereiding op de voorstelling

Opbouwtijd: 2 uur
Afbreektijd: 1 uur

Minimale afmetingen oppervlak:
Bij een vlakke vloer (publiek zit ook op de vloer): 8x9x3 meter, dit is inclusief de publieksopstelling.
In een vlakke vloer theater (publiek zit voor het grootste deel op een tribune): 8x7x3 m, dit is exclusief het publiek op de tribune.

Maximum publieksaantal per voorstelling:
Bij een vlakke vloer: 120 man publiek leerlingen
Bij een voorstelling in een vlakke vloer theater: publieksaantal afhankelijk van capaciteit van het theater

Opstelling:
Er wordt een witte dansvloer neergelegd van 5×6 meter. Aan de korte kanten staan 2 statieven waarop beamers worden geplaatst. Verder staan om de dansvloer twee statieven met lichten en twee statieven met geluidsboxen.

Publieksopstelling:
Bij een vlakke vloer: Het publiek zit aan 4 kanten om de voorstelling heen, in een rijdikte van maximaal 3 rijen. Er moet voor een trapsgewijze opstelling worden gezorgd, bijv. bankjes, stoelen en krukken/staan.
Vlakke vloertheater met oplopende tribune: Het publiek zit op de tribune. Ook worden op het podium aan de overige drie zijden publieksplekken gecreëerd.

Techniek:
Dansstorm Oost neemt alle techniek mee. Hiervoor is 2 x 16A 230V aansluiting nodig. Dansstorm Oost neemt ook een eigen technicus mee.

Ruimte:
De ruimte moet goed verduisterd zijn, aangezien er videobeelden worden geprojecteerd in de voorstelling.
Het is belangrijk dat de vloer vlak is, zodat er een dansvloer op gelegd kan worden. De vloer mag niet te veel bewegen of hellend zijn.

Overig: de school/locatie zorgt voor de publieksopstelling. 

 

——-

 

Voor vragen en boekingen, neem contact op met Dansstorm Oost:

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht